9 ayda 55 ilde ihracat arttı!


ANKARA (İGFA) – Ticaret Bakanlığı, 2024 Yılı Eylül Ayında Geçen Yılın Birebir Ayına Nazaran Faaliyet Vilayetleri bazında ihracatta birinci 5’i paylaştı.

İstanbul yüzde 11,6 azalış ve 4 milyar 746 milyon dolarla birinci sırada olurken, Kocaeli yüzde 12,8 artış ve 2 milyar 906 milyon dolarla ikinci sırada, İzmir yüzde 25,5 azalış ve 1 milyar 627 milyon dolarla üçüncü sırada,
Bursa yüzde 6,0 artış ve 1 milyar 500 milyon dolarla dördüncü sırada, Tekirdağ ise yüzde 8,7 artış ve 1 milyar 140 milyon dolarla beşinci sırada yer aldı.

Ayrıyeten 2024 Yılı Eylül Ayında Geçen Yılın Tıpkı Ayına Nazaran Faaliyet Vilayetleri Bazında İhracatta en fazla artış incelendiğinde ise yeniden başı 330 milyon dolarlık artışla Kocaeli çekti. Kocaeli’ni; Sakarya 146 milyon dolarlık artışla ikinci vilayet, Tekirdağ 92 milyon dolarlık artışla üçüncü vilayet, Çorum 87 milyon dolarlık artışla dördüncü vilayet, Bursa ise 85 milyon dolarlık artışla beşinci vilayet olarak izledi.

Bakanlıktan yapılan değerlendirmede yüksek katma pahalı ve rekabetçi ihracat perspektifinde pazar ve eser çeşitlendirmesine dönük siyaset ve stratejileri ile ihracatı artırmak üzere çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedilerek, “Diğer taraftan ihracatın ülkemiz sathına güçlü bir halde yayılmasını amaçlamaktayız. Yerelde sağlanan üretim ve istihdam artışı sonucunda daha müreffeh bir Türkiye hedeflemekteyiz” iletisi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir