Karar yazarı Cömert: Gelecek Partili vekillerin CHP listelerinden seçilip, AKP’ye geçmeleri siyasi dolandırıcılık olmaz mı?

Karar muharriri Yusuf Ziya Cömert, Gelecek Partisi’nden AKP’ye milletvekili geçecek iddialarına ilişkin, ‘(Gelecek Partisi vekilleri için) CHP listesinden seçilip Meclis’te Ak Parti sıralarına oturmak bir çeşit siyasi dolandırıcılık olmaz mı?’ dedi.

Gelecek Partisi Genel Lider Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın mevzu hakkındaki ‘İddialar temelsiz, önemli bir operasyonla karşı karşıyayız’ kelamlarını hatırlatan Cömert’in köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

‘Ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ankara Milletvekili Nedim Yamalı inkâr etmiyor. Muhafazakâr toplulukta bir toparlanmaya muhtaçlık olduğunu söylüyor. Anlaşılan Ak Parti ile birtakım temaslar olmuş.

Ya Gelecek Partisi mesela tüzüğüne Türkiye için en ülkü yönetim biçimi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir diye yazacak.

Ya da Ak Parti ‘Ben tek adam rejimini bırakıyorum artık” diye ilan edecek.

Tamam, kelamını yemek, kelamından dönmek artık siyasette olağan karşılanıyor. İç ve dış siyasette yenmedik kelam kalmadı, mezhebimiz genişledi.

Ama Gelecek’tekiler bizim mezhebimiz geniş değil teziyle çıkmıştı siyaset sahnesine, o ne olacak? Bir de şu var:

Gelecek Partili vekiller CHP listesinden Meclis’e girdiler. Artık de -eğer geçerlerse- Ak Parti’ye geçecekler.

Hadi birinci kademesini anladık. Bir çeşit iş birliğiydi, kazan kazan uygulamasıydı. En azından o denli zannediliyordu, ancak CHP bu uygulamadan bir şey kazanamadı.

CHP listesinden seçilip Meclis’te Ak Parti sıralarına oturmak bir çeşit siyasi dolandırıcılık olmaz mı? Biraz CHP’yi biraz da oy veren vatandaşları dolandırmak?

Ak Parti’nin Meclis’te nitelikli çoğunluğa gereksinimi var. Bu türlü bir transfer ameliyesine sıcak bakabilir. Ahmet Davutoğlu Hoca nasıl bakar bu türlü bir iltihak ameliyesine?

Zannetmiyorum sıcak baksın. Gûşe-i uzlete çekilmeyi bile yeğleyebilir.

Tam bunu yazdım, Davutoğlu’nun açıklaması geldi. Aşağı üst düşündüğüm üzereymiş:

‘1 yıldır hala tıpkı yalan haber. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı. Herkesle görüşürüz bu diğer husus lakin yolumuza devam edeceğiz. Bu savlar mitomanidir.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir