CHP’li 39 ilçe başkanından ‘Ahmak Davası’ deklarasyonu

İstanbul’daki 39 CHP ilçe başkanı yayınladıkları deklarasyon metninde “Türkiye’nin aydınlık geleceği için Ekrem İmamoğlu’nun yol arkadaşları olarak uğraşımızı sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” tabirlerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak da içeren ve hala istinaf sürecinde bulunan “Ahmak Davası”yla ilgili İstanbul’daki CHP’li belediye liderleri ve Türkiye Belediyeler Birliği Encümen Üyeleri başta olmak üzere çok sayıda takviye açıklaması yapıldı. Açıklamalarda siyasetin yargı eliyle dizayn edilmek istenmesine karşı çıkıldı. Bugün de İstanbul’daki CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik başkanlığında toplanan 39 CHP ilçe başkanı, davanın yargı tehdidi olarak kullanıldığını belirterek bir deklarasyon metni yayımladı. Metinde “Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, hiçbir hukuksuzluk bizi yıldıramaz, zira biz yılmayız! Türkiye’nin aydınlık geleceği için Ekrem İmamoğlu’nun yol arkadaşları olarak çabamızı sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” denildi.

CHP’li ilçe liderlerinin “Halkın iradesine, demokrasiye ve adaleti sahip çıkıyoruz” başlıklı deklarasyonu şöyle:

‘DERİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI İLE TAKİP EDİYORUZ’

“Biz, Türkiye’nin emperyalizme karşı Kurtuluş Savaşı’nı vermiş, kurtuluşu Cumhuriyet’in kuruluşuyla taçlandırmış, Dünya çapında otoriter rejimlerin karar sürdüğü bir periyotta Türkiye’yi çok partili demokrasiye taşımış Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’daki 39 İlçe başkanı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Liderimiz Sayın Ekrem İmamoğlu’na yönelik yürütülen demokrasi dışı ve haksız yargı sürecini derin bir hayal kırıklığıyla takip ediyoruz. İstanbul halkının iradesini yansıtmayan ve demokrasiyi gaye alan yargı sürecinin hukukun temel prensipleriyle bağdaşmadığını açıkça görüyoruz.

‘ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin hiç bir neferi; altı okumuzda beden bulmuş prensiplerimizden, demokrasiyi, hukuku ve adaleti savunmaktan tek bir adım dahi geri atmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temel desteklerinden biri olan hukukun üstünlüğünün ayaklar altına alınmasını asla kabul etmeyeceğimizi duyuruyoruz. Liderimiz İmamoğlu’na karşı yürütülen, kamuoyunda ‘Ahmak davası’ ismiyle anılan, kelam konusu hukuk katliamının, siyasi rakiplere yönelik baskı aracı olarak kullanıldığını biliyoruz. Bu hukuka ters yargı süreci, İstanbul halkının tercihine ve milletimizin demokrasiye olan inancına ziyan veremeyecektir.

‘İKTİDARIN ASIL HAZIMSIZLIĞININ NEDENİ…’

İstanbul halkı, 2019 yılında Ekrem İmamoğlu’nu büyük bir demokratik çoğunlukla iki kere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti. En son 31 Mart 2024’te yani şimdi 6 ay evvel Liderimiz İmamoğlu yapılan seçimlerde rakibinden bir milyondan fazla oy aldı ve üçüncü sefer İstanbul halkının iradesiyle lider seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi, son mahallî seçimlerde İstanbul’da 39 ilçenin 26’sını kazanırken, ülke çapında büyük bir seçim zaferi elde ederek, Türkiye’nin BİRİNCİ Partisi oldu. Siyasal iktidarın hazımsızlığının asıl sebebi; halkımızın CHP’ye gösterdiği teveccühtür. Milleti ekonomik darboğaza sürükleyen, büyük bir toplumsal yıkıma götüren AKP idaresi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar yürüyüşünü durduramaz. Yargıyı bir sopa olarak kullanamaz.

‘DARBECİ ZİHNİYETE GEÇİT VERMEYECEĞİZ’

İBB Liderimiz İmamoğlu nezdinde, amaç haline getirilmeye çalışılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal kimliği, takımları ve partimize oy veren milyonlarca yurttaşımızdır. Bu nedenle, Liderimiz İmamoğlu’na karşı verilecek mümkün bir mahkumiyet kararının, halkın iradesine darbe vurmak manasına geldiğini çok düzgün biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin; askeri ve/veya sivil fark etmeksizin demokrasiye karşı her türlü teşebbüse ve bu darbeci zihniyete geçit vermeyeceğini İstanbul Vilayet Örgütü olarak bir defa daha ilan ediyoruz.

Bu doğrultuda;
1. Adaletin bağımsız ve tarafsız olması gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz. Yargının, siyasi baskılara boyun eğmemesi ve herkes için adil yargılanma hakkını muhafazası olmazsa olmazdır. Buradan tüm yargı mensuplarımıza davet yapıyoruz, milletle bağını koparmış ve günleri sayılı bir siyasi yapı için isminizi ve prestijinizi lekelemeyin. Adil olun.

2. Halkın iradesine sahip çıkma sorumluluğumuzu her şartta yerine getireceğimizi beyan ediyoruz. Demokrasiye olan inancımızı ve bağlılığımızı yineliyoruz. Hiçbir baskı, tehdit yahut hukuksuzluk, demokrasinin ve halk iradesinin önüne geçemez. Türkiye’ye çok partili demokrasiyi kazandıran kurucu parti olarak, demokrasiye pusu kuranlarla her platformda uğraş edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.

Türkiye’mizin 81 kentinin izlerinin olduğu, dünyanın en mükemmel kenti İstanbul’umuzda tarihi bir devirde vazife yaptığımızın şuurundayız. Bu kadim kentin tek bir ferdinin haksızlığa uğramasına ve tercihine saygısızlık yapılmasına asla göz yummayacağız. İBB ve Türkiye Belediyeler Birliği Liderimiz Ekrem İmamoğlu’na yönelik, mümkün haksız ve hukuka ters bir karara karşı tüm tüzel ve demokratik haklarımızı sonuna kadar savunacağımızı ilan ediyoruz.

Hukuka karşıt bir karar verilmesi durumunda bu karar, Türkiye hukuk ve demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Geçmişteki siyasi davalarda haksız kararı verenler hatırlanmıyorken, hukuka ve demokrasiye ters olarak mahkum edilenlerin hiç unutulmadığını ve unutulmayacağını da net bir halde belirtmek isteriz. İstanbul’un ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için adalet, hukuk ve demokrasinin yanında dimdik durmaya devam edeceğiz. Kararlıyız, inançlıyız, sabırlıyız, yılmayız! Bizler, halkın iradesine olan bağlılığımızla kararlıyız.

Yurdumuzun her köşesinin adalet, refah ve demokrasi hasretiyle yanıp tutuştuğunu bildiğimiz için inançlıyız. “Geldikleri üzere giderler” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün unsurlarına inandığımız ve onun üzere milletimizin gücüne güvendiğimiz için sabırlıyız. Hiçbir tehdit, hiçbir baskı, hiçbir hukuksuzluk bizi yıldıramaz, zira biz yılmayız! Türkiye’nin aydınlık geleceği için Ekrem İmamoğlu’nun yol arkadaşları olarak çabamızı sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz.”

(ANKA HABER AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir