Hatay’da konutu teslim edilen depremzede, ertelediği düğününü yaptı

Hatay’da Sanayi Sitesi’nde esnaf olan 33 yaşındaki Murat Alkaya, Kübra Erkul ile nişanlıyken Esentepe Mahallesi’ndeki meskeni 6 Şubat 2023’teki sarsıntılarda hasar alarak yıkıldı.

Evinin yıkılması nedeniyle evlilik planını bir müddet erteleyen Alkaya, hak sahibi olduğu sarsıntı konutlarının tamamlanmasını bekledi.

Alkaya, kura sonucunda Toplu Konut Yönetimi Başkanlığınca (TOKİ) Gülderen Mahallesi’nde inşa edilen yeni konutunun anahtarını aldı.

Evine kavuşan Alkaya, nişanlısı ile hazırlıklarını tamamladı. Çift, yeni konutun önünde yapılan gelin çıkarma merasiminin akabinde kıyılan nikahla dünya konutuna girdi.

AA’nın aktardığına nazaran, Alkaya, nişanlısıyla birlikte zelzelelerin akabinde konutların tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Yapılan konutlarda emeği olan herkese teşekkür eden Alkaya, “Şu an çok memnunum, zelzele olmasaydı düğünümüz olacaktı, nişanlanmıştık lakin sarsıntıdan ötürü düğün yapamadık. Konutlarımız, iş yerlerimiz, her yer yıkılmıştı. Bugüne kısmet oldu çok memnunuz hem konutumuza geçtik hem de sevdiğimi aldım” dedi.

Gelin Kübra Erkul da hem konutlarına hem de sevdiğine kavuştuğu için çok mutlu olduklarını söyledi.

(ANADOLU AJANSI)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir