CHP’li Adem: 4 Ekim artık hayvanları kurtarma günü olarak kalacak

CHP Genel Lider Yardımcısı Erhan Adem, 4 Ekim Dünya Hayvanları Muhafaza Günü münasebetiyle “Bu yıl Türkiye’de 4 Ekim, bir kutlama günü olmaktan çıktı. Hayvanları koruyamayan bir ülkede, hayvanları kurtarma uğraşı hâkim. Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak iptal kararı, hayvanlar için hayati kıymettedir. Bu karar verilene kadar Türkiye’de 4 Ekim, artık bir kutlama günü değil, hayvanları kurtarma günü olarak kalacak” açıklamasını yaptı.

CHP Tarım ve Ormancılık Siyasetlerinden Sorumlu Genel Lider Yardımcısı Adem, 4 Ekim Dünya Hayvanları Müdafaa Günü’nde yazılı açıklama yaptı. 

Adem, açıklamasında şunları kaydetti:

*Dünya genelinde 4 Ekim, hayvanların korunması ve haklarının savunulması ismine büyük bir mana taşırken, Türkiye’de bu mana maalesef ortadan kalktı. Mevcut yasa, hayvanların yok olmasının önünü açıyor ve yürürlükte kaldığı sürece ortada kutlayacak bir şey kalmayacak.

“AYM HEMEN BU MADDEYİ İPTAL ETMELİ”

-Anayasa Mahkemesi’ne hemen bu maddeyi iptal etmesi davetinde bulunuyoruz. Bu yıl Türkiye’de 4 Ekim, bir kutlama günü olmaktan çıktı. Hayvanları koruyamayan bir ülkede hayvanları kurtarma eforu hâkim.

“4 EKİM ARTIK KUTLAMA GÜNÜ DEĞİL”

-Bizler yasa yürürlükte kaldığı sürece, ne yazık ki 4 Ekim’in manasına uygun bir formda kutlanmasını sağlayamayacağız. Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak iptal kararı, hayvanlar için hayati ehemmiyettedir. Bu karar verilene kadar Türkiye’de 4 Ekim, artık bir kutlama günü değil, hayvanları kurtarma günü olarak kalacak.

-Sonuç olarak, hayvan hakları ismine bu kadar değerli bir günde, Türkiye’nin hayvan katliamının önünü açan bir kanunla anılıyor olması kabul edilemez.

-Anayasa Mahkemesi’ni, bu yanlışa dur diyerek hayvanların ömür hakkını koruyan bir karar vermeye çağırıyoruz. Hayvanlarımızı kurtarmak için atılacak her adım, sadece onların değil, toplum olarak insanlık onurumuzun da korunması manasına gelecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir