Otomotivdeki güncel gelişmeler OTEKON’da konuşuldu


BURSA (İGFA) – Bu yıl 11.si düzenlenen Memleketler arası Otomotiv Teknolojileri Kongresi, Bursa Sheraton Otel’de yapıldı.

BUÜ’nün desteklediği ve Burkon tarafından organize edilen OTEKON 2024’te dalda yaşanan değişimler ve geleceğe yönelik adımlar ele alındı. Kongrenin açılış merasimine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Makine Mühendisliği Kısmı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Kaya, Kongre Onursal Lideri Prof. Dr.Ferruh Öztürk, yurt içi ve yurt dışından gelen akademisyenler, araştırmacılar, kesimin önde gelen isimleri ile çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcisi katıldı.

“SEKTÖRDEKİ ÇALIŞMALAR BİRÇOK BİLİM ALANINI İÇERİYOR”

Açılış merasiminde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Bursa’nın otomotiv alanında değerli bir kent olduğunu ve otomotiv bölümünün Türkiye iktisadına değerli katkılar sunduğunu söz etti. Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; Otomotiv dalı son derece değerli bir alan. Bursa da otomotiv sanayisinin merkezi olduğuna nazaran Otomotiv Teknolojileri Kongresinin üniversitemiz tarafından organize edilerek Bursa’da yapılıyor olmasından da son derece şad olduk. Otomotiv kesimindeki çalışmalar birçok bilim alanını içeriyor. Böylesine gelişmiş bir otomotiv teknolojisinin olduğu yerde, bilimsel altyapı oluşturacak uğraşlar de son derece bir kıymet arz ediyor. Kesim ve akademik topluluk ismine iyi olmasını diliyor, aktifliğe emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

YENİLİKLER VE GELİŞMELER DERİNLEMESİNE İNCELENDİ

Organizasyona dair bilgi veren BUÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Kurulu Lideri Prof. Dr. Necmettin Kaya, 2002 yılında başlayan ve 2 yılda bir düzenlenen Otomotiv Teknolojileri Kongresi’nin on birincisi olan OTEKON 2024 Kongresinde 21 paralel oturum ve 123 bildirinin sunulduğunu aktardı. Otomotiv bölümünün ve akademik dünyanın kıymetli isimlerinin bir ortaya getirildiğini belirten Prof. Dr. Necmettin Kaya; “Sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri derinlemesine inceledik. Böylesine kapsamlı bir tertibe katılan tüm konuklarımıza, katkı veren sponsorlarımıza ve tertibi yapan Burkon firmasına teşekkürlerimizi iletiyoruz” halinde konuştu. Kaya, birincisi 2002 yılında yapılan, iki senede bir tekrarlayan ve klasik hale gelen Otomotiv Teknolojileri Kongrelerinin onikincisinin (OTEKON 2026), 7-8 Eylül 2026 tarihinde yapılacağı bilgisini de paylaştı.

Amerika ve İngiltere’den otomotiv alanında uzman akademisyenlerin ve Tofaş, Ford Otosan, Oyak-Renault’tan Ar-Ge ve Mühendislik Yöneticilerinin konuşmalarıyla devam eden Kongre, ‘Future of mobility and sustainable transportation: Vehicle Design and Manufacturing’ ana teması üzerine otomotiv alanında yapılan araştırma çalışmaları ve uygulamaların sunulduğu bildirilerle tamamlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir