Sadece lezzet vermiyor enerjiyi yükseltiyor! Vücuttaki iltihabı kurutup atıyor Posted on Ocak 1, 2025Author admin 0 En tanınan baharatların birçok, iltihabı azaltmaya yardımcı olabilecek vitaminler, mineraller ve öteki kimyasal bileşiklerle doludur. Hayatınıza renk katmak için harekete geçmeye hazır mısınız? Bu ipuçlarını ve bu baharatları deneyin. Buradaki püf nokta, baharatları çoka kaçırmak değil onları en sevdiğiniz yemeklere bir tutam yahut bir ölçü ekleyerek beslenmenize dahil etmek. Pekala hem lezzetli hem güç veren hem de iltihaptan arındıran baharatlar neler? 1- Zerdeçal Zerdeçal, temel olarak etkin bileşiği olan kurkumin sayesinde, güçlü iltihap önleyici özellikleriyle oburlarının ortasından sıyrılıyor. Kurkumin, kronik iltihapta rol oynayan bir molekül olan NF-kB’yi bloke ederek iltihap yollarını pürüzler. Çalışmalar kurkuminin artrit, kalp hastalığı ve hatta muhakkak metabolik bozukluklar üzere durumlarla kontaklı iltihabı azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. 2- Karabiber Karabiber, kurkumin emiliminizi artırmaktan daha fazlasını yapar. Biberdeki bir bileşik olan piperin, bedeninizdeki iltihapla savaşmaya yardımcı olabilecek antioksidanlarla doludur. 3- Zencefil Zencefil, besinsel bir güç merkezi olmasıyla ünlüdür. Mide bulantısını azaltır sindirime yardımcı olur ve zencefildeki gingerol ile öteki bileşiklerin iltihap önleyici özellikleri vardır. 4- Sarımsak Sarımsak, birden fazla mutfakta sevilen bir gereçtir ve hem lezzetli hem de sağlıklıdır. Sarımsak, antioksidanlar B6 vitamini ve C vitamini de dahil olmak üzere vitamin ve minerallerle doludur. 5- Safran Safrana hoş altın-turuncu rengini veren karotenoidler birebir vakitte iltihabı azaltmaya yardımcı olabilen güçlü antioksidanlardır ve kimi çalışmalarda kardiyovasküler hastalığı ve nöroinflamasyonu olan şahıslara yarar sağladığı gösterilmiştir.